Prorrogada fins al 28 d'abril!
Bussoga, és un estudi amb nom de conseqüència i és que la paraula bussoga vol dir “nyano” amb el parlar de l’Empordà. Ells mateixos defineixen la seva activitat com "el disseny relacionat amb les matemàtiques, l'art mural i la ceràmica". A aquesta recepta màgica li afegiria un gust pel surrealisme i una audàcia en l'ús de la forma que els ha dut a col·laborar amb marques de primer nivell.
L’estudi que, sota la direcció artística de Irina Grosu i Josep Motas, forma part d’una generació de dissenyadors que davant d’un sistema esgotat i insostenible, busquen viure i crear d’una manera més lògica, més lliure i sense límits. Una generació que opera dins d'aquests sistemes simbòlics, i ens proposen nous paradigmes estètics, noves maneres de reinterpretar la vida, d'entendre els objectes i els espais, basats en una filosofia de disseny amb un enfoc humanístic.
La seva singularitat és actualitzar el folklore, en aquest cas el de la rajola, apropiant-se del llenguatge contemporani, per donar forma i crear conceptes amb l'objectiu de viure més democràticament, i ho fan incorporant el pensament social, polític i ecològic a les seves pràctiques. En definitiva el seu treball és el resultat d'una reflexió per millorar el món, tant per fer crítica al capitalisme, al consum massiu, o l'explotació animal, com per la capacitat que tenen d’enriquir el món amb les seves peces, a través de la sofisticació i altes dosis de creativitat. Bussoga troba el seu nínxol, creant un nou llenguatge que viatja entre la tradició i la innovació, la creativitat i el color, consolidant-se d’aquesta manera com a mestres de la ceràmica mural.
Mariona Rubio Sabatés